Maarten schrijft

Stap voor stap

De afgelopen drie weken heb ik 61km tijdens officiële loopevenementen afgelegd: 16km tijdens de Dam tot Damloop, 21km tijdens de Bredase Singelloop en 34km tijdens de Asics Duinentrail. Die laatste loop was wel venijnig, want zoals de naam van het event al doet vermoeden, moest deze afstand door de duinen afgelegd worden. De kilometers die ik heb gemaakt in voorbereiding op deze evenementen ben ik alweer vergeten, maar voelen doe ik ze inmiddels wel!

Genetisch gezien ben ik niet gemaakt om hard te lopen; zwemmers hebben lange armen en geen lange benen, die nodig zijn om snel te kunnen rennen. Maar goed, zwemmen doe ik al een tijd niet meer en hardlopen sinds een paar maanden wel. Genieten van het sporten en lopen ‘omdat het zo lekker is’, is mij nog steeds vreemd. Als oud-topsporter kan ik niet anders dan mezelf doelen stellen en daar helemaal voor gaan. Deze keer heb ik mezelf een heel mooi doel gesteld: de New York Marathon lopen voor Stichting Hartedroom.

Samen met vier andere lopers (John van Lottum, Erben Wennemars, Jan van Halst en Kenneth Perez) vorm ik Team Hartedroom en vragen we middels de marathon aandacht voor kinderen met cardiomyopathie, een ernstige afwijking van de hartspier die niet te genezen is. Toen ik leukemie kreeg was dat een erg vervelende periode vol onzekerheid, maar werd wel redelijk snel duidelijk of ik zou kunnen herstellen of niet. Bij cardiomyopathie is het een stuk complexer. De afwijking is niet weg te nemen en je wordt voortdurend in je alledaagse functioneren geconfronteerd met je eigen beperking. Zeker voor kinderen, die gewoon lekker moeten kunnen rennen en bewegen, een erg vervelende rotafwijking. En dus ren ik op 2 november de 42km zo hard als ik kan in de hoop dat door mijn inspanning, meer kinderen met cardiomyopathie de kans zullen krijgen om zo lang mogelijk kind te kunnen zijn.

Klik hier voor donaties en voor meer informatie over Team Hartedroom.


Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *