Maarten schrijft

De 1e Swim to Fight Cancer

Wat een prestatie, zowel de sportieve als de financiële! Ruim 500 mensen sprongen afgelopen zondag samen met mij in het koude water van Den Bosch om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ‘Fight Cancer’. En dat is goed gelukt: aan het eind van de dag mocht ik het bedrag van €500.000,- op de cheque schrijven!

Hoewel ik nooit zal vergeten dat ik kanker heb gehad, en ook het geluk om hier van te herstellen, maakt een dag als deze je toch extra bewust van het belang van een goede gezondheid en dat iedereen door deze verschrikkelijke ziekte getroffen kan worden. Terwijl ik aan mijn zwemtocht van 2km begin (zelf kreeg ik kanker in 2001), word ik vanaf de kant aangemoedigd door mijn zwager (werd eveneens in 2001 getroffen door kanker) en schoonmoeder (kreeg kanker in 2012) en liggen mijn schoonbroer en -zus en vriend Stephan (zijn vader is aan kanker overleden) samen met mij in het water. Wanneer ik weer op het droge sta en de deelnemers die na mij finishen medailles om mag hangen, word ik geraakt door de tranen die ik zie en de verhalen die ik hoor.

De dag na de ‘Swim’ fiets ik weer naar kantoor. Om mezelf druk te maken om groeicijfers en kwartaalrapportages. Voor mij een enorm leuke baan, maar het is en blijft maar een baan. Daar ben ik door de ‘Swim to Fight Cancer’ weer even aan herinnerd. Ik heb die ochtend besloten om mijn deelnemersshirt van de ‘Swim’ aan te doen. Niet de meest chique outfit voor mijn kantoorbaan, maar wel een outfit die mij, en hopelijk ook mijn collega’s, er aan zal herinneren dat er in het leven ook andere cijfers zijn om je druk om te maken. Cijfers van mensen die getroffen worden door kanker en hier aan sterven, maar ook cijfers van de mensen die kunnen genezen door meer onderzoek naar kanker, gefinancierd door fantastische events als ‘Swim to Fight Cancer’.

Onderstaand een samenvatting van de dag (Omroep Brabant, 14-09-2014).


Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *